سانجی کاپور سردبیر نشریه «هاردنیوز» هند بهعنوان تنها ماهنامه این کشور با زمینه سیاست خارجی، شریک نشریه تخصصی «لوموند دیپلماتیک» در جنوب شرق آسیا و دسامبر امسال (۲۰۱۶) هم پانزدهمین سالگرد انتشارش را جشن گرفت، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تنوع رسانهای که در این کشور وجود دارد، گفت: من از خیلی سال قبل، اتفاقات غرب آسیا را دنبال میکنم حتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و با نشریات ایرانی از جمله آنهایی که به شاه ایران نزدیک بودند، در ارتباط بودهام و مطالب رسانههای مختلف اعم از رسانههای ایرانی را دنبال میکنم، با این هدف که به دیدگاه خودم دست پیدا کنم.
وی افزود: این دیدگاه طبیعتاً میبایست فراتر از موجهای رسانهای باشد که درباره ایران سخن میگویند. به همین خاطر مطالب و گزارشهایی را که در رسانهها و روزنامههای داخل ایران منتشر میشود، میخوانم. ایران در منطقه، کشور خیلی مهمی است و نمیتوان آن را نادیده و دست کم گرفت. از طرف دیگر روابط ایران و هند با توجه سابقه تمدنی دو کشور، قدمت زیادی دارد، حائز اهمیت فراوانی است و در سالهای اخیر هم این روابط گسترش یافته است.
این روزنامهنگار باسابقه هندی با تاکید بر اهمیت برجام در سیاست خارجی ایران و همچنین تأثیر آن بر روابط با هند، به سفری که چندی پیش به چابهار داشته، اشاره و اضافه کرد: من در این سفر به دنبال پاسخ این سوال بودم که قراردادهای تجاری بین ایران، هند، افغانستان و پاکستان در این حوزه، به چه سمت و سویی میرود؟ من در بررسی که در این سفر در این رابطه انجام دادم، به اهمیت توافق برجام پی بردم و متوجه شدم که ایران چگونه میکوشد به سیاستهای استراتژیک هند در منطقه جامه عمل بپوشاند. دولت ایران با فراهم کردن بستر سرمایهگذاری هندیها در چابهار، راه رسیدن هند به افغانستان و آسیای میانه را هموار میکند.
سردبیر نشریه «هاردنیوز» درباره وضعیت فعالیت رسانه متبوعش و نحوه پیدا کردن سوژههای خبری توسط کادر تحریریه آن، گفت: «هاردنیوز» رسانه کاملاً مستقلی است و تحتتاثیر سیاست دولت هند نیست و هیچگونه بودجه یا کمکی از دولت نمیگیرد. اگرچه هند کشوری دمکراتیک است که در آن احزاب مختلفی فعالیت دارند، اما رسانه ما وابسته به هیچ حزبی نیست و ما و کادر تحریریهمان بسیار دقت میکنیم که این استقلال را به هیچ بهایی از دست ندهیم.
کاپور همچنین یادآور شد: در نحوه یافتن و پرداختن به سوژهها هم، ما سعی میکنیم این استقلال نگاه را حفظ کنیم چرا که ما میخواهیم نگاه خودمان را در سوژهپردازی داشته باشیم نه مثل برخی دیگر از رسانههای هندی که سوژههایشان را فقط از رسانههای غربی پیدا میکنند. همه کادر تحریریه «هاردنیوز» چندزبانه هستند و هر یک به چندین زبان تسلط کامل دارند.
وی در ادامه درباره مهمترین چالش در توسعه روابط بین ایران و هند، گفت: من مانعی در توسعه روابط بین دو کشور نمیبینم. ایران و هند هم در محیط ایزولهای قرار نگرفتهاند و عوامل و فاکتورهای مختلفی بر روابط آنها تاثیرگذار است. بهعنوان مثال ایران، پاکستان را در همسایگی خودش دارد که برای این کشور، یک کشور دوست به شمار میرود در حالی که [پاکستان] چنین روابط دوستانهای با هند ندارد. از سوی دیگر ایران سالهاست که تحت تحریمهای آمریکا قرار داشته است؛ کشوری که یک دوست و شریک بزرگ برای هند به شمار میرود. با وجود همه این مشکلات، ایران و هند همواره و در شرایط مختلف، کوشیدهاند روابط خودشان را حفظ و بلکه تقویت کنند.
به همین خاطر است که من فکر میکنم اگر هم مانعی در این رابطه دوجانبه وجود داشته باشد، آن مانع این است که رسانههای ایران و هند تعامل خوبی با هم ندارند و افکار عمومی هند از آنچه در ایران میگذرد، چندان مطلع نیستند. ما البته رسانههای ایرانی را در هند میبینیم که فعالیت میکنند اما متاسفانه هند، نماینده رسانهای در ایران ندارد.
نظر شما